Глобалният акт Магнитски“ е първият закон, при който без да се

...
Глобалният акт Магнитски“ е първият закон, при който без да се
Коментари Харесай

Какво представлява законът Магнитски?

 Глобалният акт " Магнитски “ е първият закон, при който без да се влиза в правосъдна зала, юридически и физически субекти могат да бъдат изолирани от достъп до банковите им сметки. Законът " Магнитски “ има резултат на домино, изясняват юристите. глобените за корупция хора и компании попадат вечно в по този начин наречения черен лист и не могат да правят банкови транзакции в Америка.

" Реално този лист го има във всяка една, в това число и българска банка, и се прави инспекция до какъв брой сметки, които се намират в тези банки и транзакции с лица, подписани в този черен лист. И това е световно наложено, тъй като всяка една банка по света взе участие в тази световна система за разплащане, т.е. тя не може да приключва своите интервенции “, изясни пред БТВ юрист Боряна Мусева, която е доцент по интернационално частно право.

" Всички необятно публикувани в България и Европа карти, посредством които реализираме банкови разплащания, са карти, които са под контрола на американски лица. Това значи, че тези лица оттук насетне няма по какъв начин да имат карти на тези компании “, изяснява Христо Христев, доцент по право на Европейски Съюз в Софийския университет.

Засега няма пояснение какво тъкмо се случва с блокираните пари в банките.

" Какво се случва с тях оттук насетне е към този момент и въпрос на предстоящо евентуално наказателно произвеждане, което може да се случи в страната, която към този момент има подготвеност в материята на наказателното право, даже и на комерсиалните и гражданските разногласия да реши този въпрос “, разяснява Мусева.

Това слага глобените по " Магнитски “ в обстановка да не могат да работят и да развиват бизнес със света. Ако се допусне транзакция с пари на човек от черния лист, санкцията за въпроснната банка е двойна, демонстрира практиката до момента.

Законът Магнитски беше признат през декември 2017 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР